Markun kirje 070210

      Markku Ollikaisen kuulumisia Japanista 

 

Markku Ollikainen                                                 

Kojoogaoka 4-28, Minakuchi-cho,

Kooka-shi, Shiga-ken, 528-0073 JAPAN

10.2.2007

 

 

Helmikuun rauhantervehdys!

Japanissa on ollut yllättävän lämmin talvi. Parhaimmillaan päivälämpötila on noussut jopa 20 asteeseen! Iso valtameri on toki aivan vieressä, joten lämmin etelän vesi ehtii Japaniin nopeasti tuulen ollessa etelässä. Täytyy myöntää, etten pane lämmintä lainkaan pahakseni, vaikka toisaalta ilmaston lämpeneminen kertoo ihmiskunnan pahoista teoista. Kuinkahan kauan maailma vielä pysyy pystyssä ja meillä on työaikaa? Tämä nykyinen lämpeneminen taitaa näet kertoa myös sen suurimman kesän tulosta: Jeesus tulee takaisin! Yllä on tsubaki-nimisen, kevään ensi merkkinä kukkivan kukkapuun kukkia...

Viime vuoden joulu oli siunattua aikaa. Tavoitimme seurakunnan joulujuhlissa yli 500 lasta ja aikuista. Omat riennot kouluissa ja lastentarhoissa siihen päälle toivat mukaan lisää noin 1000 lasta ja aikuista. Ovi on auennut todella isoon työhön. Ensi viikolla kaivamme sukset ja lumilaudat esille. Tarkoitus on viedä bussilastillinen lapsia vuorille ”lumitöihin”!

Seurakunta on menossa eteenpäin. Kokousvastuut siirtyvät eri työmuotojen ryhmille. Olen toki mukana puhujavieraana, mutta monien tehtävien vastuu siirtynee enenevässä määrin toisille. Olen joskus huolestuneena kysellyt seurakuntalaisita ovatko he varmasti halukkaat ottamaan vastaan herätyksen, koska se käytännössä lisää työtaakan moninkertaiseksi. Seurakuntalaiset tekevät nytkin innolla töitä erikoisesti lasten ja nuorten hyväksi. Tällä hetkellä meillä taitaa olla viikko-ohjelmassa mukana aina enemmän ulkopuolista väkeä kuin seurakuntalaisia. Rukoilkaa kanssamme, että voisimme johdattaa kaikkia tulijoita ja menijöitä eteenpäin uskon tiellä. Kiitosaihe: Seurakuntamme nuorimies Makio Nishikawa on menossa KBI- Raamattukouluun huhtikuussa. Kiitos Herralle!

Tänään sain mielenkiintoisia vieraita. Teen Shiga-läänin nuorisotoimiston töitä yhdessä herra Katoon kanssa. Hän toi tullessaan läänin tulevaisuussuunnitelmaa tekevän herra Emuran. Hän halusi kuulla ajatuksiani Shiga-läänin tulevaisuudesta vuoteen 2030 asti. On hienoa, että kristillinen seurakunta voi olla mukana tekemässä perinteisen pakanamaan uutta tulevaisuutta. Puhuin uuden maailmankuvan ja arvojen tärkeydestä, perheen ja lasten paremmasta huomioon ottamisesta, jos mielii hyvää tulevaisuutta. Hyvää tulevaisuutta varten tarvitaan nimittäin sen toteuttamaan pystyvät ihmiset.

Olen näissä yhteyksissä puhunut yksijumalaisuuden puolesta, joka toteutuessaan antaa nykyistä, sisällöltään hindulaista buddhalaisuutta ja sen monijumalaiseksi pirstoutunutta asetelmaa paremmat lähtökohdat uuden, yhtenäisen yhteiskunnan rakentamiseen. Tällä viikolla tein samoilta alueilta kirjoituksen paikallisen ihmisoikeustoimiston julkaisuun.

Ensi kuun alussa pitäisi lähteä esittelemään seurakunnan äitilapsi-piirin toimintaa läänin järjestöjen tapaamiseen. Shiga-lääni on rekisteröinyt meidät lasten ja erikoisesti ulkomaalaisten parissa tekemämme työn kautta. Maailma on täynnä Jumalan mahdollisuuksia!

Japanin suomalainen koulukin on nyt rekisteröity vastavalla tavalla. Tammikuun lopulla olimme läänin tapahtumassa, jossa tavoitimme monia ihmisiä. Jasuko sai jo ensimmäiset japanilaiset apulaisensa tuon tapahtuman kautta. Läheiset Ritsumeikan ja Ryuugoku yliopistot ovat myös ottamassa yhteyttä vapaaehtoistoimistojensa kautta. Molemmat ovat tuhansien opiskelijoiden buddhalaisia yliopistoja, mutta ihmeiden aika ei ole ohi. Olin viime kuussa Ritsumeikan yliopiston luennolla mukana kommentoimassa opiskelijoiden Kusatsun alueen yhteisörakentamisen tutkimuksia. Jumala on avannut ovia moniin paikkoihin. Jumalan armon avulla Jasuko voi olla voimakas evankeliumin julistuspaikka. Onhan siellä saunakin, joten suomalaistyyppinenkin evankeliointi onnistuuJ

Ensi kuun alussa on tarkoitus viedä Jasukon opettajapari mukanani alueemme koulun kansainvälisyystapahtumaan. Sekin on hyvä evankeliumin mahdollisuus. Olin juuri tuossa koulussa pitämässä kristillistä joulujuhlaa 2. ja 3.luokkalaisille!

Seurakuntaryhmämme työt jne vievät enenevässä määrin aikaa. Onneksi nuoriso on nousussa vastuuseen. Maaliskuussa Japaniin tulee nuoripari Petteri ja Noora Palola Riihimäeltä 3 kuukauden lähetystyöharjoitteluun. Koetan antaa heille kuvan japanilaisesta elämästä joillakin retkillä sen sielunelämän maastoon. Saattaa olla, että voimme ottaa vastaan myös Team Action-ryhmän loppukesästä.

Toukokuun alussa Tohmajärven yläasteen oppilaat ovat tulossa viikon leirikouluun Shigan Nishiazaihin. Kouluasioista puheen ollen yksi nykyinen työmaani Shimodan ala-aste haluaisi jatkaa pestiäni opettajana myös seuraavan kouluvuonna...

Avoimia ovia, työmahdollisuuksia, kaipaavia ihmisiä on paljon - Työmiehiä tarvittaisiin!

Muistamisiin rukoillen, että Jumalan asiat saavat edelleen edistyä, Hänen valtakuntansa saa tulla, Jeesus saa tulla! Monien mahdollisuuksien avoimesta Japanista

  

Jeesuksen tulemuksen iloisessa odotuksessa siunausta toivottaen    

Markku Ollikainen