Markun kirje 0703

Markku Ollikaisen suomikirje Japanista 

Markku Ollikainen27.3.2007

Kojoogaoka 4-28, Minakuchi-cho,

Kooka-shi, Shiga-ken, 528-0073 JAPAN

 

 

 

 

Kevätrauhaa lämpenevästä, luumunkukkien Japanista!

 

Kevät tulee ja tuo mukanaan muutoksia. Silmut aukeavat ja uusi elämä tulee esille. Vanha peittyy uuden alle, mutta toivottavasti tuo vanha voi kannattaa uuden elämän siunausta. Uusien lehtien puhkeaminen antaa näet vanhalle rungollekin mahdollisuuden saada tarpeellista taivaan siunausta. Juuresta rungon ja oksien kautta lehtiin ja lehdistä oksien ja rungon kautta lopulta taas juureen. Tämä on kiertokulku luonnossa ja koko luomakunnassakin, kun on silmät, joilla näkee.

Japani kokee muutoksia muutenkin hyvin eri tavoin. Vieressä on kuva viime sunnuntain maanjäristyksestä Ishikawan läänissä. Tuo järistys heilutti eri vahvuisesti koko pääsaarta. Ennen aamukokouksen alkua joku herkkä sielu kertoi kokeneensa pientä huojumista, vaikka välimatkaa varsinaiselle järistyspaikalle on muutama sata kilometriä. Notoo-niemimaan ihmisille tuo aamun 9:47 järistys oli shokki. Alueella ei näet pitänyt olla suurempaa vaaraa...

Suurinta(lue:pahinta) tulevaa järistystä odotetaan milloin tahansa kuvan punaisesta täplästä (tämän kertaisen järistyksen keskus) suoraan etelään Ison valtameren puolelle. Sekin tuntuu varmasti täällä meillä. Jumala varjelkoon suuremmilta vahingoilta. 1995 Kooben järistyksen tärinät näet myös tuntuivat Minakuchissa ja heiluttivat kirkkorakennusta aika lailla. Kuinkahan monta täräystä 30 vuotta vanha rakennus kestää? Muistamisiin.

Ilmaston lämpeneminen on myös selvästi nähtävissä. Helmikuun yhdeksi kiitosaiheeksi nousi näissä olosuhteissa lumiretkemme onnistuminen. Huoli oli katsellessa olosuhteita, mutta taas kerran rukous toi taivaallisia tuloksia. Tuuli kääntyi Siperiaan suuntaan ja toi riittävästi kylmää ja jopa lumituiskun. Runsaat 30 osallistujaa pääsivät mukaan lumi-iloon.

Lasten- ja nuortentyö on kaikkiaan iso ilo. Jumala vaikuttakoon ja varjelkoon edelleen.

Seurakunnan työn lisäksi koulua (Shimodan ala-aste) tuli käytyä ihan urakalla. Jopa niin paljon, että halusivat jatkamaan seuraavanakin lukuvuonna, joka alkaa nyt huhtikuussa. Tämä tietysti varauksella, jos lääninhallinto hyväksyy koulun pyrkimykset. Toisaalta olen mukana muuallakin erilaisissa läänin ja läänin alueen ”töissä”, joten siinä mielessä olemme tuttuja toistemme kanssa.

Olen mukana myös Japanin suomalaisen koulun asioissa. Se rekisteröitiin nyt virallisesti erilaisiin läänin järjestöihin. Olemme siis pikku hiljaa tekemässä työtä järjestelmän sisältä päin, mikä helpottaa asioiden hoitoa sikäli kun muuten armoa ja työkykyä annetaan.

Tilausta olisi myös muutamalle suomalaisen koulun lisäoppilaalle ja talkoolaiselle!

Oman Kristuksen evankeliumin seurakuntien ryhmämme ja valtakunnallisen Itsenäisten helluntaiseurakuntien ryhmämme asiat ovat myös listalla. Toivottavasti saamme aikaan lisää yhteisyyttä ja sen hoitoon tarvittavia rakenteita. Kaikkien 65 seurakunnan yhteinen työ antaa varmaan entistä suuremmat mahdollisuudet Japanin evankelioinille.

Tämän hetken suurin haaste on tulevaisuuden viisas vastaanottaminen. Koko Japanin kristillisiä seurakuntia vaivaava ongelma on työntekijäpula, työn siirtäminen seuraavalle sukupolvelle. Omankin ryhmämme piiristä siirtyy seuraavien 5 vuoden aikana jo yksin eläköitymisen takia lähes 20 työntekijää ”reserviin”. Suomalaisia siirtynee eläkkeelle vajaa 10. Paikalliset eivät voi paeta minnekään elämän todellisuutta, mutta vuosien karttuminen on auttamattomasti pois myös japanilaisten työtehosta.

Täällä on tällä hetkellä 3 kuukauden lähetysharjoittelussa 21-vuotiaat Petteri ja Noora Palola. Heillä on vielä muutkin opiskelut kesken, mutta he läksivät Ison Kirjan lähetyskurssille ja tulivat Japaniin. He asuvat suomalaisella koululla ja vierailevat sieltä käsin eri puolilla työaluettamme. 3 kuukautta menee hyvin äkkiä monien mielenkiintoisten asioiden kanssa. Oma osuuteni on saatella heitä katselemaan Japanin sielunmaisemaa. Olemme jo tutustuneet shintolaiseen luonnonuskontoon. Torstaina on matka Naraan, vanhaan 700-luvun pääkaupunkiin ja sen henkiseen ilmapiiriin jne.

Näillä näkymin lokakuussa on tulossa suomalaisten nuorten evankelioimisryhmä. Monenlaista mielenkiintoista on tapahtumassa. Lähde mukaan työhön! Tule tutustumaan ja anna Jumalan puhutella sinua. Rukoile taivaan kosketusta sekä itsellesi että toisille. Fidasta voit kysyä lisää Japanin tarpeista, mahdollisuuksista ja reiteistä työhön.

Avoimia ovia, työmahdollisuuksia, kaipaavia ihmisiä on paljon - Työmiehiä tarvittaisiin!

Muistamisiin rukoillen, että Jumalan asiat saavat edelleen edistyä, Hänen valtakuntansa saa tulla, Jeesus saa tulla! Monien mahdollisuuksien avoimesta Japanista

Jeesuksen tulemuksen iloisessa odotuksessa siunausta toivottaen Markku Ollikainen