Markun kirje 0705

Markku Ollikaisen suomikirje Japanista 

Markku Ollikainen                                                9.5.2007

Kojoogaoka 4-28, Minakuchi-cho,

Kooka-shi, Shiga-ken, 528-0073 JAPAN

 

 

 

Rauhantervehdys kesäisestä Japanista!

 

Lämmin aika on tullut. Tänään lämpötila on jo kivunnut yli 30 asteen, joten huonoverisempikin alkaa tarkenemaan. Saa nähdä, miten kuumaksi tämä kesä lämpenee. Onhan ilmastonlämpeneminen tuonut muutoksia joka puolelle maapalloa. Japanissakin talvi oli lauha, lunta poikkeuksellisen vähän, taifuunitkin ovat kuulema siirtyneet kiertämään Okinawan alueelta läntisenpää reittiä. Mukana tullee myös muita ilmiöitä, kuten maanjäristyksiä. Luonnonilmiötkin kertoo maailman nykymenon viimeisistä vaiheista: surullista on katsoa ihmisen mielettömyyttä pahan pauloissa. Toisaalta iloinen uutinen taivaan ja maan Luojalta: Luomakunnan Herra, Jeesus on tulossa näkyvässä muodossa takaisin kuvioihin! Asiat ovat siis hyvissä käsissä, vaikka ihmismittareilla mitattuna tulevaisuus näyttää mustalta.

Jumalan asiat edistyvät siellä, missä Hän saa tehdä työtään. Japanikin on täynnä kaipaavia sieluja. Sadonkorjaajia ja muita tarpeellisia työmiehiä tarvitaan kipeästi. Ellei työmiehiä ole, sato jää korjaamatta, eikä Jumala tule meitä siitä kiittämään. Tehkäämme siis minkä voimme. Ylhäällä kuvassa on ns. koinobori. Nimi tulee koi-nimisestä kalasta, joka nousee pontevasti vastavirtaan. Näitä viirejä nostetaan tankoihin toukokuun alussa keräämään vastaavaa puhtia perheen pojille. Meillä Jumalan omille on luvattu Pyhän Hengen tuuli, joka antaa voimaa olla toisenlainen, muutoksen tekijä voimakkaassakin maailman virrassa.

Sitten viime kuulumisten suomalaisia on saapunut takaisin Japaniin. Pirjo Siponen palasi uudelle työkaudelle, Samuel ja Hannele Autio tulivat vuosien jälkeen uudelleen entisille elomailleen. Mutta tarpeet ovat suuremmat. Kiitosaihe on se, että pikku hiljaa uuden sukupolven työntekijöitä näyttäisi olevan nousemassa vastaamaan Suureen Haasteeseen

Kolmen kuukauden lähetysoppilaat Petteri ja Noora Palola ovat osallistuneet eri seurakuntien toimintaan ja yhteisiinkin rientoihin. Viime vuoden lähetysoppilas Jani Rantanen on näillä näkymin tulossa ryhmän kanssa auttamaan seurakuntia lokakuun aikana. Muitakin kyselyjä on tullut, joten Jumala tuntuu valmistavan omiaan eri puolilla. Ensi keväänä lienee tulossa myös Musica Gloria- kuoro Ensio Joensuun johdolla.

Oma työni on ollut koulua muutama päivä viikossa, läänin nuorisotoimiston palavereja, viime viikko kului Tohmajärven kunnan edustajien ja ya:n oppilaiden välimiehenä heidän Nishiazain kaupungin vierailullaan. Tänä vuonna tulee ohjelmaan vielä asuinkaupunkini Kookan kansainvälisyysseuran johtoryhmän ja kaupungin kaupunkisuunnittelu- neuvottelukunnan töitä. Japanin suomalaisen koulun tulevaisuuden haasteet ovat myös suuret. Pääasiassa Kioton ja Shigan läänien alueilla olevan seurakuntaryhmämme tulevaisuus on myös yksi rukousaihe. Samoin valtakunnallisen TPKF-ryhmän asiat.

Minakuchin seurakunta tekee edelleen lapsi- ja nuorityöpainotteista työtä. Lasten ja nuorten työ lieneekin pisimmän päälle sitä tärkeintä työtä. Uusien, pienestä pitäen oikeaan suuntaan kasvaneiden ihmisten joukko pääsee helpommin kokemaan Pyhän Hengen työtä ja olemaan siten avuksi toisillekin.

Hiyoko äitilapsipiirissä on menossa sukupolvenvaihdos. Kymmenkunta lasta siirtyi alueen varsinaisiin lastentarhoihin. Mutta uusia näyttää taas olevan tulossa. Tänään oli äitien kakkukerhopäivä, jossa oli esillä Sanaa äiti-Mariasta, joka uskoi Jumalan tekevän mahdottomat mahdollisiksi ja antoi Jumalalle luvan: tapahtukoon minulle Sinun sanasi mukaan. Lastenkasvatustyössä lasten tärkeimmän kasvuympäristön, eli äitien ja isien kasvatus näyttelee yhä suurempaa osaa. Lapset näet tulevat vanhempiensa kaltaisiksi. Jopa japanilaisissa kouluissa tämä on yksi suurimpia haasteita.

Lammy-kerho on vakiinnuttanut paikkansa ala-asteen oppilaiden kokouspaikkana. Wakuwaku-kerho on yläluokkalaisten harrastuskerho ja askel varsinaiseen Sanan opiskeluun. OneWay-nuorisokokouksen osallistujat ovat ottaneet vastuuta myös sunnuntaiaamujen kokouksista, mistä kaikesta kiitos Herralle! Yksi jäsen Makio Nishikawa on nyt KBI-raamattukoulussa, joten on ilo katsella mitä tuleman pitää. Haasteita kuitenkin riittää, joten rukoilkaa kaikkien työn piirissä olevien puolesta, samoin työntekijöiden puolesta, jotka uskollisesti ovat tehneet työtään monien omien kiireidensä lisäksi. Eloa on tässäkin mielessä paljon, mutta työmiehiä vähän. Elokuun leiri on jo työn alla...

Sunnuntain kokoukset on jaettu eri työmuotojen vastuulle, joten todistuksia ja muuta ohjelmaa on mukana kattavasti eri puolilta. Ensi sunnuntaina seurakunnan miehet kiittävät äitejä heidän jokapäiväisestä työstään perheiden ja koko seurakuntaperheen hyväksi.

Lähde sinäkin mukaan työhön! Tule tutustumaan ja anna Jumalan puhutella sinua. Rukoile taivaan kosketusta sekä itsellesi että toisille. Fidasta voit kysyä lisää Japanin tarpeista, mahdollisuuksista ja reiteistä työhön. Avoimia ovia on - Työmiehiä tarvittaisiin!

Muistamisiin rukoillen, että Jumalan asiat saavat edelleen edistyä, Hänen valtakuntansa saa tulla, Jeesus saa tulla!

Monien mahdollisuuksien avoimesta Japanista                  Markku Ollikainen