Markun kirje 0712
 

Hyvää joulua ja siunausrikasta uutta vuotta 2008!

Parhaat jouluterveiset Japanista. Kiitos kaikista joulumuistamisista, joita on tullut harva se päivä. On hienoa tietää, että esirukoilijat muistavat.

Jouluohjelmamme on jatkunut jo muutamia viikkoja. Yllä on tämänvuotinen lasten jouluohjelmamme tunnus. Käytämme tätä joululentolehtisen kuvaa myös omissa ilmoituksissamme. Kuvassa on paikallisiin oloihin sopivasti myös herra hiiri, ensi vuoden eläinkalenterin tunnuseläin. Muut osallistujat varmaan tunnettekin.

Seurakunnan järjestämissä joulujuhlissa on ollut mukana tähän mennessä 323 lasta ja aikuista. Nyt sunnuntaina on joulujuhla isolla uudella Kibukawan alueella. Maanantaina on vielä yksi juhla muualla, jonka jälkeen keskitymme rukoushuoneen kolmeen juhlaan.

Käyn myös alueen lastentarhoissa juhlimassa joulua...

Miksi näin massiivisesti(24x) joulujuhlimista? Voi todellakin laulaa: voit joulun elää joka päivä vaan, jos tulet mukaan (Minakuchin) jouluohjelmaan!

Jouluhan tarkoittaa Kristuksen messua, ilojuhlaa. Valitettavasti ”laps’ joulun hankeen unhottuu’ on monesti liian totta. Markkinavoimat ovat tehneet pahan palveluksessa saman joululle, minkä evoluutiomiehet tekivät tieteelle: alku on väännetty vinoon. Siitä seuraa, että jatko, johtopäätöksetkin menevät vinoon. Maailmasta, elämästä on väännetty materialistisen sattuman tulos: nyt materia listii elämää. Joulu on kaapattu Coca Colan väreissä alkaneen myynninlisäyskampanjan palvelukseen.

 

Kaikista näistä muuttuneista aluista on palattava todelliseen alkuun. Jeesus sanoi monta kertaa: näin te sanotte, mutta Minä sanon teille: alussa niin ei ollut. On ilo julistaa ilosanomaa: uusi vanhin alku on mahdollinen, uudet johtopäätökset ja elämä ovat mahdollisia Jeesuksessa ilmestyneen Jumalan armon takia.

Joulunkin suhteen meillä on sama vanha ongelma: eloa on paljon, mutta työmiehiä liian vähän. On toisaalta hienoa, että voimme käyttää erikoisluvilla yleisiä kokoussaleja. Alueellinen tiedotusjärjestelmäkin mainostaa tilaisuuksiamme - ilmaiseksi. Sain juuri käsiini kaupunkimme lastenkasvatusta käsittelevän ja kasvattajia tukevan tiedotus- lehden: lapsityömme esittely komeilee yhdessä lastentarhojen ja alueellisten kokoussalien toiminnan kanssa samalla sivulla! Vieläpä yhtä isolla!

Jumala on todella ihmeellinen. Kun Hän avaa, niin ihmettä riittää.

Pieniä alkuja ei siis kannata väheksyä. Joulun lapsi Jeesus itse on tästä tosiasiasta todella suurenmoinen esimerkki. Jos laatu ja sisältö riittää, pienikin alku on riittävä suurten jatkojen alku.

Tätä joulusiunausta toivotan sinulle ja kaikille lähelläsi.

Markku Ollikainen