Markun kirje 2008/03
 

Markku Ollikainen 5.3.2008
Kojoogaoka 4-28, Minakuchi-cho,
Kooka-shi, Shiga-ken, 528-0073 JAPAN

 

 

 

 

  

Rauhantervehdys lumisateisen talvisesta Japanista!

 

Lumisateet ovat jatkuneet tiheästi. Samoin luihin ja ytimiin tuntuva talvinen kylmyys. Päivän lämmössä luumu jo kukkii, mutta kosteus on korkeissa lukemissa, joka lisää kylmyyden vaikutusta.
Helmikuun viimeinen sunnuntai muodostui ikimuistoiseksi päiväksi. Lunta alkoi taas! sataa jo lauantaina. Lumitöihin piti ryhtyä heti. Sunnuntaita vasten yöllä lumisade yltyi entisestään. Sunnuntaiaamun valjetessa lunta oli taas tullut runsaat 20 senttiä. Menin lumitöihin aamulla kahdeksan aikaan jotenkin erikoisen tuntuman kanssa. Sain rukoushuoneen pihan puhtaaksi ja ajattelin alkaa pudotella lunta myös rakennuksen julkisivulla olevan katoksen päältä, kun se kello 8:30 retkahti ja putosi lumen painon alla. Meillä oli tarkoitus tehdä remonttia vanhassa rukoushuoneessa myös juuri tuon katoksen kohentamiseksi. Nyt Jumalan ajoituksella saimme puhtaan seinän, jolle ruveta ajattelemaan uutta ilmettä. Kaikessa tässä näimme Jumalan hyvän ja varjelevan käden työssä. Ketään eikä mitään ollut alla, kun tuo rumaus tapahtui. Kiitos esirukouksistanne.
Aloitimme raivaustyöt heti ja seurakuntalaisten tultua paikalle sunnuntai-aamun kokoukseen jatkoimme koko pihamaan siivouksella. Saimme ihailla langenneeseen maailmaan sopivasti taideteosta ”pudonnut katto”. Lankeemuksellakin on rajansa – samoin kuin mäkihypyssä, lankeemuksillakin on varma alastulo, jonka jälkeen tuomari antaa pisteet. Jumala auttakoon, ettemme anna nykymaailman vauhdin hurman viedä mennessään, koska parhaimmankin vapaalta tuntuvan pudotuksen jälkeen on vastassa kova realiteettien maailma. Tulevana sunnuntaina on työpäivä, jonka aikana on tarkoitus purkaa vanhoja rappauksia pois, pohjustaa ja vahvistaa seinää uudempia päällysteitä varten. Sitten on tarkoitus laittaa uutta katosta ja muuta koristetta rukoushuoneen uutta nuorekasta julkisivua varten. Tämä kuukausi on siis myös remonttikuukausi. Muistamisiin, että Jumalan hyvä ja varjeleva käsi saa olla edelleen johtamassa asioitamme.
Tämä kuukausi on myös tilivuoden päätöskuukausi. Verot tulee maksaa maaliskuun 15.päivään mennessä. Japanilainen suora verotus on suomalaista kevyempi, joka antaa helposti väärän kuvan maan verotasosta. Liikevaihtovero on kaikilla tuotteilla riisistä toyotaan yksi ja sama 5 prosenttia. Tuntuu mukavalta, mutta tarkemmin asiaan tutustuttaessa veroluontoisia kuluja on muitakin: terveysvakuutus, eläkevakuutus ja muut vastaavat erikseen hoidettavat. Koulutus maksaa erikseen jokaisella tasolla peruskouluista yliopistoihin. Vanhempien onkin aloitettava säästäminen lasten koulutusmenoihin heti lasten synnyttyä. Omakin veronmaksuni jatkuu maaliskuun valtionveron maksun jälkeen tähän perustuvilla läänin ja kaupungin veroilla. Suomalainen kerrasta poikki verotus on varmaan tehokkaampi kuin monesta pienestä purosesta kerättävä japanilainen verotulo. Sanotaankin, että Japanissa on rahaa, mutta se ei ole useimpien ihmisten vapaasti käytettävissä. Sille on jo valmiiksi suunniteltu käyttö.
Kaupungin kansainvälisyyssuunnitelma on tarkoitus luovuttaa kaupunginjohtajalle tämän kuun puolivälissä. Tiukkaa on ollut vääntö, kun perusasioista puhutaan. Sisällöltään hindulainen: jokaisella on oikeus olla jumalan kaltainen –ajattelu johtaa helposti idealistiseen monikulttuuriyhteisöjen rakenteluun. Se taas on maailmalla johtanut monien kulttuurikahnausten ja jopa sisällissotien syntymiseen. Jumalia ei näet mahdu monta samalle alueelle, ei edes samaan kotiin. Kaikkien oikeudet-vastuut -yhteisöllisyyden rakentaminen kohtaa vastustusta, koska omista oikeuksista, saavutetuista eduista ei haluta tinkiä. Itsestään selvää on, ettei toimivaan yhteisöön osallistuvilla voi olla pitemmän päälle vain oikeuksia tai se hajoaa. Muistamisiin, että Jumala saa antaa ratkaisevan Absoluutin panoksensa kaikkien oikeuksien toteutumisessa!
Muistakaa rukoillen myös ensi lauantain kansainvälisyyspäivää. Olen puhujana lapsitapahtumassa ja osaltaan vastuussa koko päivästäkin, joten esirukousta tarvitaan.
Maaliskuun pääsiäisviikolla on valtakunnallisen TPKF-yhteisön työntekijäkonferenssi. Vieraaksi tulee Tokion pohjoispuolelta Fukushiman läänistä nuorekas ja mielenkiintoinen baptistipastori Akira Satoo. Hän on Japanin seurakuntakasvun yksi johtavia miehiä.
Pitkäperjantaina ja ylösnousemussunnuntaina on tarkoitus viivähtää hetki Passion-elokuvan kautta Jeesuksen taisteluissa ja iloita Hänen voitostaan langenneen enkelimaailman yli. Mikään ei ole ilmaista – Jeesus maksoi meidän varsinaisten syyllisten, Jumalaa ja toisia ihmisiä vastaan rikkoneiden syntien velan. Hän taisteli synnittömänä, rakastaen murhaajiaankin loppuun asti. Jeesuksen synnittömän uhriansion tähden Jumala voi antaa meille syyllisille anteeksi. Elämänyhteys Elämän kanssa tuli taas mahdolliseksi.
Hyvää pääsiäistä tähän elämänyhteyteen!
 

Muistamisiin rukoillen! Parhain terveisin ja kevään siunausta toivottaen
 

Markku Ollikainen