Markun kirje 2008/05

 

Markku Ollikainen 17.4.2008
Kojoogaoka 4-28, Minakuchi-cho,
Kooka-shi, Shiga-ken, 528-0073 JAPAN

 Rauhantervehdys keväisestä Japanista!


On synkkä ja myrskyinen yö... Pitäisi periaatteessa olla lämmin ja mukava kevät, mutta ilmaston lämpeneminen on saanut lämpimän meren ylittävän tuulen tuomaan mukanaan runsaasti vettä entistä suuremmalla vauhdilla. Juuri nyt tuntuu kuin loppukesän taifuunilta. Tai sadeajan kestosateilta. Pyörremyrskyjäkin on kuulema syntynyt.
Kävimme eilen katsomassa kirsikankukat – hyvän sään vallitessa. Äitejä ja lapsia, ja me muut mukana oli kaikkiaan 26. Kukat olivat parhaimmillaan. Kummasti luonnossa lepää. Oli hyvä puhua Jumalasta, joka teki ja tekee ihmisille parhaan kasvu- ja elinympäristön. Kaupungistunut keinoympäristö vieraannuttaa ihmisen alkuperäisestä, tekee hänestä sielunelämältään elämästä vieraantuneen keinoihmisen. Eipä ihme, että Jesaja kirjaa yhtenä Jumalan suunnitelmana, ”etteivät ihmiset enää nouse, ota valtaansa maata ja rakenna sinne kaupunkejaan”(Jes14). Äitien parissakin on etsintää. Muistamisiin.
Tänään oli rouvien kakkukerho. Kävin itse aloittamassa koulua 3.luokkalaisten kanssa. Esittelimme taas lukuvuoden aluksi itseämme ja keskustelimme, mistä pidämme. Tein musiikkia, jossa on sanat: mistä pidät on kysymys tänään, mutta mikä on oikein on kysymys elämää varten. Aina voi ripotella siemeniä, saada ihmisiä ajattelemaan asioita.
Yksi hyvä on ollut Rick Warrenin Ihmiselämää ohjaavat 5 periaatetta. Vein kirjat myös uuden monikulttuuritukikeskuksen väelle, samalla myös juhlapuhujana kansainvälisyysmuistojaan kertoneelle entiselle maaherralle, joka on läänin kansain- välisyysyhdistyksen puheenjohtaja. Hän on ollut aina ystävällinen Suomivieraitamme kohtaan. Jumala avaa monia mahdollisuuksia. Runsaan viikon päästä sunnuntaina on taas tuon keskuksen palaveri, jonne pyysivät mukaan puhelemaan keskuksen toiminnasta ja kansainvälistymisestä. ...jatkuu...
Kävin palaveeraamassa kansainvälisyysyhdistyksen kulttuuritoiminnan alkaneen toimintavuoden sisällöstä. Indonesia, brasilialaisten koulu, Halloween, joulufesta ja ehkäpä espanjalainen kaverini Alex ovat opiskelun kohteina ja ohjaajina. Kielikursseja tulee portugali ja kiina, ihan jo heidän määränsäkin takia tässä yhteisössä. Pääsen itsekin
kielikurssille! Maanantaina on keskustelu yhteisön rakenteellisesta uudistuksesta vastaamaan olemassa olevia ja aina muuttuvia tarpeita. Muistamisiin rukoillen, että voimme lisätä maailmankuvallisen tiedon ja arvojen ymmärryksen osuutta ja vaikuttaa näin koko yhteisön kasvuun, sen henkiseen näköalaan.
25.päivä tapahtuu uuden työvuoden aloitus läänin nuorisotoimistolla. Japanissa henkilökunta näet vaihtuu määrävuosittain, heitä kierrätetään eri osastoilla. Uutena haasteena tulee nuorisotoiminnan painopisteen siirtäminen yläastetasolle ja etukäteistorjunnan puolelle. Jumala auttakoon, että työn alkutapahtuma, joka tulee ilmeisesti omaan asuinkaupunkiini voi olla hyvä aloitus myös hengellisesti.
FIDA-suomalaiset kokoontuvat kevään viimeiseen yhteiseen hetkeen Hirakatan seurakunnan uudelle rukoushuoneelle 22. päivä tiistaina. Päivää johdattelevat paikalliset Reijo ja Helena Blommendahl. Ensi kuun puolella 13.päivä on työyhteysyhdistyksemme virallinen vuosikokous, jota pohjustaa 30.päivä pidettävä työntekijäryhmämme edustajakokous. Yhteistyö vaatii yhteyttä, jota vaalitaan olemalla yhdessä.
Seurakuntaryhmämme nuoriso kokooontuu omille päivilleen 4-6.5. Menen kuskaamaan heitä seurakunnan bussilla kylpylään. Kuinka ollakaan pääsen itsekin saunan lauteille ja kuplakylpyyn. Puhujavieraana on KBI raamattukoulun nuorekas johtaja Yuusaku Oota, joten voi odottaa mukavia hetkiä nuorekkaassa seurassa.
Rukoushuoneemme remontti on edistynyt. Uusi komea julkisivu saa muut entiset seinät näyttämään kovin kalpeilta. Kuitenkin kiitos Herralle hyvästä uudistuksesta, joka levitkööt myös jokaisen sydämeen asti. Toukokuun ensimmäinen sunnuntai on paikkojen kunnostuksen ja huoltotoimien päivä. Kokouksen jälkeen syömme bentoo-eväitä ja sitten vain töihin: siivoamaan, kitkemään, pesemään ja vahaamaan.
Helluntaina on seurakunnan nuorison vuoro olla vastuussa aamukokouksesta. Askeleet ovat pieniä, mutta Jumala auttakoon, että seurakunnan sukupolvenvaihdos voi mennä eteenpäin. Lähetysharjoittelija Marianna Rissanenkin on mukana. Sain tutulta kuoronjohtajalta vapaalippuja läänin suurimmassa salissa pidettävään Händelin Messias-konserttiin, joten se kruunaa helluntaijuhlat. Kun halleluja-osuus alkaa kristityt nousevat seisomaan kunnioittamaan Herraansa. Eikö olekin mahtavaa – Japanissa!
Tämän jälkeen on tarkoitus nousta sinivalkoisille siiville Oosakasta ja tulla Suomeen. Tervetuloa Tohmajärven Saalemille hyväntekeväisyyskonserttiin ja syntymäpäiväkahville su 25.5.klo 12! Ilmoita, jos pääset mukaan.
 

Siunausta toivottaen
 

Markku Ollikainen