Markun kirje 2008/07
 

Markku Ollikainen 5.3.2008
Kojoogaoka 4-28, Minakuchi-cho,
Kooka-shi, Shiga-ken, 528-0073 JAPAN

Rauhantervehdys kuumasta Japanista!
 

Japani hehkuu punaisena. Lämpötila on päivittäin jo 37 asteen paremmallakin puolella. Jo nyt niin sanotun kesän alkaessa. Elokuu on näet perinteisesti ollut kuumin kuukausi. Kuumaan vielä sopivasti kosteutta... Niinpä onkin koossa huonosti lämmitetyn saunan tuntuinen olotila. Näyttää siltä, että maailman säät ovat todella poissa tolaltaan. Ilmaston lämpeneminen saa säät siirtymään pohjoisemmaksi. Suomikin kokee tätä muutosta: käydessäni Suomessa oli jotenkin tuttu olo, koska sateinen kesä-heinäkuu muistutti hyvin entistä japanilaista sadeaikaa.
Palasin Suomesta 24.päivä. Suuret kiitokset teille kaikille ystävät, joita sain tavata seurakuntavierailuilla, konferenssissa tai vaikka kahvikupposen äärellä kaupungilla. Kiitos kaikesta monimuotoisesta ystävällisyydestänne. Kesä oli viileä, joten hetken katkaisu muuten läpivuotiseen japanilaiseen kiireeseen onnistui oikein hyvin myös lämpötilojen puolesta.
Saavuttuani Japaniin elämä on alkanut uudelleen. Tietokone piti herättää henkiin kuin se olisi ollut kesäunilla. Ilmeisesti kuumuus ja kosteus estivät kovalevyn tunnistamisen, joten ensimmäinen toimenpide oli panna ilmastointi ja tuulettimet päälle. Nyt se taas toimii, kuten tekstistä näkyy.
Tänään kävin jo päivittämässä kansainvälisyysseuran elämääni. Ensi tiistaina on tarkoitus keskustella sisällöistä ja ryhtyä laatimaan ulkomaalaisten käyttöön palvelu-internet-sivuja. Jospa saamme mukaan myös seurakuntien yhteystiedot! Muistamisiin.Syksyllä on tulossa Kiina –aiheinen seminaari ja kiinankielen kurssi. Sain olla mukana myös muutamien seurakuntalaisten kanssa yhteisellä illallisella.
Huomenna on lastenkokouspäivä, mutta myös läänin nuorisotapahtuma Yasun kaupungissa. Mukana on taas uusia ihmisiä, joita voi tavata. Syksyn tapahtuma on tulossa omaan asuinkaupunkiini, joka tapahtuma voi avata myös paikallisen koulutustoimiston yhteyksiä ja lisätä koulutyön mahdollisuuksia. Rukoilemisiin!
Lapsityö jatkuu elokuun jokiretkillä sekä isompien lasten että äiti-lapsi-piirin väen kanssa. Vuorilla on mukavan viileää ja luonnon keskellä on hyvä laulaa ja puhua kaiken Luojasta.
Sunnuntaina seurakunta kokoontuu ylistämään Herraansa. Aamulla japaniksi ja illalla portugaliksi. Elokuun lopulla kasteelle on tulossa näillä näkymin 3 päätöksensä tehnyttä Jeesuksen seuraajaa.
Maanantaina on neuvottelu elokuun alun Kioton koulutoimiston ihmisoikeusluennon tiimoilta. 6 yläasteen opettajat kokoontuvat tuohon kesäloma-ajan koulutustilaisuuteen. Ihmiseksi tuleminen ja ihmisenä eläminen pitäisi olla jokaisen Jumalalta saama oikeus, mutta tämä perusoikeus ei aina toteudu. Jonkun toisen OMA käsitys oikeudestaan tallaa alleen heikomman oikeuden. Paholainenhan siellä takana naruista vetelee alan ammattilaisena. Yhteiskunta on kuitenkin kaikkien ihmisten yhteisö, joten kokonaisuuden kannalta hyvä kaikkien oikeuksien toteutuminen on jokaisen velvollisuus.
Samalla viikolla on myös läänin korealaisjärjestön tapahtuma, jossa olen mukana pohtimassa japanilaista elämää. On mukava tavata vanhoja tuttuja vuosien varrelta.
Viikkoja kuluu iloisesti kylänkäynnissä vieraillessa uskovaisten ja siihen suuntaan katselevien luona. Kävin juuri syömässä lihapaistosta viime keväänä vihkimäni nuoren parin ja heidän tuttunsa kanssa. Kaikissa ikäryhmissä löytyy kaipausta, vaikka matka Jeesuksen tuntemiseen on pitkä. Ajan kanssa kertynyt luottamus avaa keskustelu- ja sielunhoitomahdollisuuksia todella paljon.
Elokuun 14-15.päivinä on seurakuntaryhmämme kesäkonferenssi. Vieraana on pastori Amano Riverside Church –seurakunnasta http://www.riversidechapel.info/index.shtml. Tuo tokiolainen seurakunta kuuluu Assemblies of God-ryhmään. Vuonna 1991 aloitettu työ on poikinut jo 14 seurakuntaa Japaniin ja 23 muualle maailmaan. Seurakuntaan kuuluu näet jäseniä monista eri kansoista. Ihmeitä on tapahtunut ainakin Tokiossa, joten odottelemme konferenssia mielenkiinnolla. Jumala saakoon aukaista taivaan yllämme!
Seurakuntamme kesäleiri on 20-22.8. Rukoilemisiin hyvää, taifuuni-vapaata säätä ja lapsia leirille! Jumala nostakoon myös aina tarpeellista henkilökuntaa. Kaikessa näkyy, että ”eloa on paljon, mutta työntekijöitä vähän!” Rukoilkaa siis elon Herraa, että Hän saa antaa taivaallisen motivaation Henkensä kautta ja näin nostaa Hänet tuntevia, pahan paineet kestäviä työntekijöitä työhönsä.
Tämän vuoden lähetysharjoittelija Marianna Rissanen palaa Suomeen tiistaina. Jumala nostakoon uusia, tulevan sukupolven lähtijöitä jatkamaan Jumalan teoissa Japanissa.
Pikaisin kesäterveisin, siunausta toivottaen
Markku Ollikainen