Markun kirje 2008/09

Lähetyssaarnaaja Markku Ollikaisen tervehdys Japanista 

Markku Ollikainen 5.3.2008
Kojoogaoka 4-28, Minakuchi-cho,
Kooka-shi, Shiga-ken, 528-0073 JAPAN

29.8.2008

 

Rauhantervehdys sateisesta Japanista!
 

Suomenkin uutisissa varmaan on kerrottu Japanin viime aikaisista sateista. Muutama kuuma viikko muuttui hetkessä runsaan 20 asteen suomalaiseksi sateiseksi kesäksi. Tulvat vaivaavat monia alueita Nagoyan ja Tokion suunnalla. Maailman säät ovat todella sekaisin ilmaston lämpenemisen takia.
Jumala kuitenkin antoi meille hyvän sään lastenleirin aikana. Saimme todella hyvissä olosuhteissa tutustua Danieliin. Hänen ja muutaman ystävänsä päättäväinen ote vieraassa maassa (= lähetyskentällä) sai muutoksen aikaan todella pahassa epäjumalien palvonnan Babylonissa. Kaikkiaan 19 lasta ja 16 aikuista saivat hyvän rokotuksen maan pahaa kesälomaaikaa varten.
Nyt on satanut vettä monta päivää, mutta Jumala antaa meille varmaan jälleen hyvän sään sunnuntain kastejuhlaa varten. Menemme näet joen puhtaalle yläjuoksulle. Siellä ei ole mitään ihmistekoista vedessä mukana, joka sekin puhuu puhtaan evankeliumin ja Pyhän Hengen työstä ilman ihmisvetoista uskonnollisuutta. 3 uutta uskovaa ottaa askeleen Jeesuksen askelissa. Taistelu on ollut kova Rumiko Itoon perheessä, mutta hän on säilyttänyt uskon tämän henkien palvonnan kesän aikana. Ilmankos olen itsekin kokenut rähinää hengen maailmassa. Onneksi Jeesus on Herra, se Korkein yli muiden!
Toisaalta taistellen uskoon tulleet ovat niitä kestäviä, ”oikeita” uskovaisia.
Yllä oleva kuva on Thaimaasta, mutta kertoo hyvin sen, minkä päällä buddhalaisuus lepää ja mietiskelee. Kuvan 9-päinen käärme on asettunut oloonsa – moni länsimainenkaan ei aina tajua, minkä päällä tämän pahan valtaan joutuneen maailman systeemit lepäävät. Täällä idässä nämä asiat ovat paremmin näkyvissä. Kyseessä on todella taistelu pahan henkiolentoja vastaan henkimaailman avaruuksissa. Jos Raamatun kuvaukset tuntuvat kaukaisilta, se on todella hyvä syy alkaa rukoilemaan. On syytä tarkistaa, mistä elämässä nyt koettava levollisuus mahtaa johtua. Ettei vain olisi paholaisen nukutustautia!!!
Huomenna olen menossa hautajaisiin. Koulu, jossa olen opettajana, on järkytyksen tilassa. Erään opettajan tytär teki polttoitsemurhan. Koko perhe kuvastaa hyvin Japanin tilaa pahan kourissa: psyyke on kaikilla enempi enemmän koetuksella. Tuntuu kuin paholainen söisi ihmisiä elävältä, möyrisi heidän sisällään kalvaen heidän sisäistä elämäänsä kuin joku loinen. Tytär on erään ensi kertaa leirille mukaan auttamaan tulleen sukulainen. Huomenna pitäisi tavata sekä leiriapulainen että tuo koko perhe.... Valitettavasti tapaan perheen vasta ensi kertaa.
Jeesus tuli taivaan loistavista olosuhteista Jumalan rakkauden ilmauksena, ”ettei yksikään, joka Häneen uskoo, hukkuisi, vaan hänellä olisi iankaikkinen elämä”. Seuraava kysymys kuuluu sinulle: mitä sinä aiot tehdä kokiessasi Jumalan rakkautta? Kiitellä Herraa siunauksista? Vai lähteä niitä siunauksia jakamaan niitä tarvitseville?
Mitä paremmin tunnen Japania, sitä kipeämmin koen työntekijöiden puutteen. Hyvissä suomalaisissa oloissa myös sielunelämältään vahvoiksi kasvaneet olisivat täällä niitä Jeesus-ihmisiä, joita tarvitaan, ”etteivät nämä ihmiset hukkuisi esimerkiksi edellä kerrotulla tavalla, vaan saisivat kuulla pelastuksen sanoman ja pelastua nyt ja ikuisesti. Suomalaisia danieleja tarvitaan myös tukemaan paikallisten danielien kasvua Jumalan sankareiksi, seuraavien auttajiksi. ”Jumala, anna meille uusia työntekijöitä!”
Tänään kävin uusimassa ajokorttia. Tämä 5 vuoden välein tapahtuva toimitus sujui nopeasti. Niinpä kävin kukkakaupassa (evankelioimassa) ja sairaalavierailuilla. Seurakuntalaisen vanha isä antoi rukoilla puolestaan. Muistakaa tekin Hironori Umemotoa, että hän ymmärtäisi ja pelastuisi. Mieleen tuli käydä myös toisessa sairaalassa, minne toisen, filippiiniläisen seurakuntalaisen tytär oli joutunut raskauskomplikaatioiden takia. Kun tulin paikalle, ehdin parahiksi tulkiksi. Tytär joutui hätäleikkaukseen. Sain rukoilla lääkärin, hoitajien ja koko suvun kanssa Jumalan apua leikkaukseen. Kaikki meni hyvin, mistä pidimme saman tien kiitosrukoukset. Seurakunnan keskellä saamme siunata joitakin vauvoja tulevan syksyn aikana.
Jumala siunatkoon sinua siellä, missä olet tällä hetkellä. Olisin iloinen, jos Jumala saisi johtaa sinua tänne, varsinaiseen hengelliseen elämään ja tehtävään, taisteluun pahaa vastaan ihmisten puolesta.
 

Yhteisessä työssä siunausta toivottaen
 

 Markku Ollikainen