Markun kirje 2008/08

Lähetyssaarnaaja Markku Ollikaisen tervehdys Japanista 

Markku Ollikainen
Kojoogaoka 4-28, Minakuchi-cho,
Kooka-shi, Shiga-ken, 528-0073 JAPAN

 12.8.2008

 Rauhantervehdys kuumasta Japanista!

 

 Lämpötilat ovat jatkaneet korkeatasoisia esityksiään. Parhaimmillaan mittari näytti jo 39 astetta. Ilman ilmastoinilaitteita olo on kuin kuumeessa. Ilmankos pökerryttää! Saa nähdä miten kuumaksi kesä vielä yltyy ennen odotettua syksyn viileyttä. Sateita on ollut normaalia vähemmän. Taifuuniaika on toisaalta tulossa, joten nähtäväksi jää miten hurjaksi meno vielä yltyy tuulennopeuksien noustessa myrskyluokkaan.
Kirjoitan kuitenkin nyt muista myrskyistä. Tämä aika on Japanissa yksi pahimpia henkimaailman kanssa pelaamisen aikoja. On toisaalta japanilaisten kesäloma-aika ja yksi syy sen sijoittumiseen tähän aikaan on siinä, että ajatellaan myös esi-isien henkien palaavan entisille elomailleen. 12-13.päivinä otetaan henget vastaan ja niitä kestitään kunkin oman uskonnollisen tyylin mukaan. 16.päivänä voi viimein hengähtää helpotuksesta, kun temppelistä ostettujen puiden palaessa vuorilla henkien ajatellaan palaavan omaan maailmaansa. 23.päivän paikkeilla on myös maahenkien palvontamenoja erityisesti lapsille.
Tämä aika on rankkaa myös kristityille. Henkimaailman paine tuntuu tietysti kaikissa, mutta sen lisäksi perheessä ja suvun keskellä yksin kamppaileva on tiukilla, vaikka haluaisikin olla palvelematta epäjumalia ja niiden taustalta ihmisiä kuppaavia pahoja henkiä.
Nyt on aika rukoilla Japanin kansan ja erityisesti täällä uskontietä taivaltavien puolesta. Tarvitsemme varjelusta, ettei pahan paine vie mennessään pahuuteen, vaan jokainen voisi varjeltua Jumalan armossa voittajana. Rukoilkaa myös em. syistä 14-15.päiviksi järjestetyn kesäkonferenssin ja 20.päivä alkavan lastenleirimme puolesta.

 

Yhteisessä työssä siunausta toivottaen

Markku Ollikainen