Tohmajärven Helluntaiseurakunnan uutisia 2007
:

Seurakunnan Joulujuhla

 Tänä vuonna joulukuvaelman Jeesus lapsena oli Jaakob Lievonen, vanhempiensa toimiessa Marian ja Joosefin osissa.  Paimenina, enkeleinä ja tietäjinä seurakuntalaisia ja muita ystäviä. Matti Varonen juonsi tilaisuuden. Pastori HM Ojala  piti joulupuheen.

 Jippii!

 Liikuntahallilla 16.11.2007 pidetty Jippii!-KOKO MAA KUKKII-tapahtuma keräsi runsaan yleisön ja oli huomiota herättävä tapaus paikkakunnalla. Jippii-lapsikuoro ja -orkesteri esiintyi koululaiskonsertissa ja iltajuhlassa, lisäksi kuoro vieraili vanhainkodissa ja vei lastenviestin myös kunnan edustajille.

Palava veli

 Rovasti Matti Vuolanne vieraili seurakunnassa 31.8.2007

Remonttia  

Seurakunnan veljet Aulis, Alpo ja Reima korjasivat Saalem-temppelin vuotavaa kattoa siihen kuntoon, että sisällä koettava virvoitus jäisivät vain kaivatuiksi hengensateiksi...

 Kesäaktivitteettejä

 
KARAVAANARI-TAPAHTUMA HIETAJÄRVELLÄ
 
Lauantai aamuna 11.8 ryhmä seurakuntalaisia oli matkalla Hietajärvelle"Karavaanareitten hengelliset treffit" tapahtumaan. Tänä vuonna tapahtuman järjestäjänä oli Tohmajärven helluntaiseurakunta.
Paikalle oli kerääntynyt kymmeniä karavaanareita. Aurinkoisen sään vallitessa saimme viedä Ilosanomaa Jeesuksesta myös karavaanareiden maailmaan.
Tuula Lievonen toimi emäntänä ja aloitimme päivähetken kahvitarjoilulla.
 Aila Nousiainen toivotti tervetulleeksi kaikki tilaisuuteen osallistujat. Hän kertoi, että tapahtuma on hänelle rukousvastaus. "Nyt on karavaanareitten aika pysähtyä. Jumala näyttää punaista valoa. Mieti minne olet matkalla karavaanari".
Tilaisuus oli musiikkivoittoinen ja sen juonsi Leena Kataja. Jasmin ja Sari soittivat viulua. Mikael kitaraa ja Markus oli koskettimissa. Lauluryhmässä olivat  edellisten lisäksi Eira,Tuula,Tarja, Aila ja Sisko. Laulujen välissä Tarja ja Mikael todistivat uskoon tulostaan.
Juha Sarvi ja Esko Nousiainen kuvasivat videolle päivä tilaisuuden.
 
Illalla sitten sade yllätti . Joukolla kokoonnuttiin krillikatokseen laulamaan yhdessä ja keskustelemaan hengellisistä asioista. Hengelliset asiat kiinnostivat karavaanareita. Saimme vastata moniin tiukkoihin kysymyksiin joita ystävät meille esittivät. Yhdessä rukoilimme esirukouspyyntöjen puolesta. Koimme Pyhän Hengen läsnäolon voimakkaana. Aika kului ja ilta vaihtui yöksi.
Jumalan sana ei koskaan tyhjänä palaa, vaan tekee sen tehtävän mitä varten se on lähetetty. Jeesus on tie, totuus ja elämä, myöskin karavaanareille.
Kiitosten ja uudelleen tapaamisen toivotusten saattelemina  jätimme siunaten karavaanarien joukon ja lähdimme kotimatkalle.           -LK.
 

Kesäleiri Pöllänlammella 16-18.7.2007 kokosi jälleen lapsia viettämään muutamia päiviä yhdessäolon, pelien, uinnin ja "rakkaan Raamatun" (leirin teema) pariin. Kuva päätöstilaisuudesta.Kuluneen kesän aikana on kitara soinut ja hengelliset laulut kajahtaneet ilmoille Kunnallistalon edessä. Olemme halunneet viedä evankeliumin sanomaa sinne missä ihmiset ovat. Rukouksemme on, että sanoma Jumalan rakkaudesta saavuttaisi jokaisen Tohmajärveläisen asukkaan.

Teltta palveli Potsipäivien aikaan myynti-ja kokouspaikkana.

Niko ja Perza vierailivat su 20.5.2007

Sunnuntaina 20.5. vietettiin Saalemissa juhlaa aurinkoisissa, keväisissä merkeissä. Klo 15 oli ensimmäinen tilaisuus, jonka veti Mikael Lappalainen ja nuorisoevankelista Niko Uusitalo Helsingistä puhui. Ylistysryhmän edelleen laulaessa syötiin lähetyslounas ja klo 18 alkoi jälkimmäisempi kokous jonka johti HM Ojala ja jossa puhui värikkäällä tavallaan Pertti Hannula. Kiteeltä oli mukana romaanilauluryhmä, joka myös esiintyi, laulaen ylistysryhmän kanssa yhdessä rukouspalvelun aikana lopussa.

"Kevään sävel" Saalemilla 15.4. 2007

Keväisenä sunnunta-iltana saimme nauttia hyvästä musiikista Joensuulaisten ystävien vieraillessa seurakunnassamme.

Anne "Kikkis"Mikkola lauloi ja säesti itseään kitaralla. Annen laulut koostuivat pääasiassa Pekka Simojoen tuotannosta. Laulujen sanoman hän kertoi"kolahtaneen"oman elämän eri tilanteissa ja uskoi niiden puhuttelevan myös kuulijoita. .

Neljätoista henkinen Kandela-kuoro lauloi Katri Sannelvuo-Pitkäsen säestäessä heitä flyygelillä. Vierailun alussa ja laulujen lomassa kuorolaiset todistivat uskostaan ja lukivat heille rakkaita raamatun kohtia. Loppurukouksen jälkeen juotiin emäntien tarjoamat "kaffit".

PS.Annelta on tulossa äänite Sisälähetyksen kautta tehtävän evankelioimistyön tukemiseksi.

-LK

Pääsiäisateria pitkäperjantaina 6.4.2007

Pitkäperjantaina 6.4. kokoontui Saalem-temppelille joukko (tummia ja vaaleita) suomalaisia, venäläisiä ja juutalaisia nauttimaan pääsiäisateriaa. Kun lammasta oli syöty kuultiin seuranneessa tilaisuudessa Mari ja Ruslan Hrustaljovyn laulua (Mari tulkkasi tilaisuuden), Aleksandr Kuznetsovin terveiset Sortavalasta ja hän myös lauloi yhdessä Aleksandr Akulovin kanssa useamman laulun. Lopuksi HM Ojala puhui pääsiäiskaritsan vertaukuvallisesta merkityksetä Jeeuksen uhrin esikuvana.

Messiaaninen Uusi Viini -ryhmä

Viipurista kotoisin oleva messiaaninen laulu-ja soitinyhtye Uusi Viini sävähdytti kuulijoita sunnuntaina 25.2.2007 Saalem-temppelissä. Ammattitasoisen musiikkiryhmän johtajana toimii pastori Jevgeni Tsyproush, ja tulkkina Susanna Kanervisto.

Timo Puustellin vierailu

Sunnuntaina 28.1.2007 pidetty "Yhdessä eteenpäin"-tilaisuus kokosi runsaasti ystäviä kuulemaan Jumalan sanaa Saalem -temppeliin.

Tilaisuuden juonsi ja koskettavan alkupuheenvuoron piti pastori HM Ojala. Musiikista vastasi Tuula Tiainen. Hän säesti yhteislaulut ja kaunista kuultavaa oli Tuulan esittämät yksinlaulut.

Illan vierailevana puhujana oli karismaattinen lähetyspastori Timo Puustelli Laihialta. Aluksi hän toivotti kaikille Jumalan rauhaa, jonka hän selitti merkitsevän myös elämän täyteyttä.

Tilaisuudessa oli voimakas Pyhän-Hengen läsnäolo. Useat ystävät halusivat uudistua uskossaan ja kokea myös Jumalan parantavan voiman. Rukous ja kiitos täytti Saalem-temppelin. -LK

Lähetyskokous su 21.1.2007

Joensuun helluntaiseurakunnan lähetystoimikunnan vetäjä Pasi Pitkänen juonsi tilaisuuden (kuvassa etualalla) , jossa Candela-kuoro kauniisti ja tasokkaasti lauloi Helena Monosen johdolla. Tohmajärveläisten puolelta tilaisuuden järjestäjänä Kaija Ollikainen aloitti kokouksen, jossa puheenvuoroja käyttivät myös Gideon ja Sisko Regalado. Saarnan piti lähetyssaarnaaja Joel Ikonen. Tilaisuuden jälkeen nautittiin lähetyslounas.

Vuoden 2007 vastaanotto

"Vanhaa ja uutta vuotta" naurattaa ja mikäettei, hauskan juhlan olivat Tarja ja Leena ideoineet.

Venäjänkielinen joulujuhla

19.12.2006 järjestettiin Saalem-temppelillä joulujuhla venäläisille, joka kokosi mukaan 120 ystävää joulun sanoman äärelle.

Joulujuhla 2006

Joulunäytelmäkohtaus 17.12.2006 vietetystä joulujuhlasta.

Juhlan juonsi Leena Kataja, Elämän Liekit-ryhmä ja Tuula Tiainen lauloivat, Pirkko Kyllönen lausui runoja ja HM Ojala piti joulusaarnan. Itämailta tietäjät vierailivat ja enkelit ilmestyivät seimen luona. Emännät kattoivat joulupuurot ja -kahvit juhlaväelle.

Editointikurssi Saalem-Temppelillä

Lauantaina 9.12.2006 kokoontui videokärpäsen puremia, innokkaita, editoinnista kiinnostuneita videoijia tietokoneinensa Saalem-Temppelille opettelemaan alaa. Käytiin läpi editointiohjelmaa HM Ojalan johdolla, juotiin kahvia ja syötiin lounasta ja seurusteltiin tutustuen toisiimme, väkeä kun oli Hollolasta Sotkamoon.

Ulf ja Tuula Majabacka Saalemissa

Lähetyskokouksen puhujavieraina sunnuntaina 19.11.2006 olivat Ulf ja Tuula Majabacka Tammisaaresta. Pariskunta on tehnyt lähetystyötä Thaimaassa usean vuoden ajan pääasiassa paikallisessa Löin lastenkodissa.
Ulf kertoi kuinka he olivat henkilökohtaisesti tutustuneet Tohmajärveltä kotoisin olevaan Thaimaan lähetysveteraaniin Verner Raassinaan.
He ovat kokeneet tehtäväksensä Thaimaalaisten työntekijöiden tukemisen rukouksin, nyt kotimaassa ollessaan.
Tuula toi omassa puheenvuorossaan esille, kuinka tärkeää on pitää esillä raamatun sanaa. Hän entisenä teosofina painotti Jumalan sanan vapauttavaa ja muuttavaa voimaa.
Elma ja kumppanit olivat keittäneet herkullista "lähetysnakkisoppaa." Jälkiruoka ja kaffikupponen lisukkeineen kirvoittivat kielenkantimet ja niin kuulumisia vaihdettiin iloisen tunnelman vallitessa. -LK

Karjalan RaamattuInstituutin kuorovierailu

KRI-kuorovierailu su 5.11.2006 oli positiivinen yllätys. Vierailu Tohmajärven Saalemseurakunnassa oli kuoron Suomen konserttimatkan viimeinen tilaisuus. Pastori HM Ojala toivotti kuoron tervetulleeksi ja johti alkurukoukseen.
Kauniisti soivat niin venäjän- kuin myös suomenkielisetkin hengelliset laulut. Kuorolaisten matkaväsymisestä huolimatta esiintyminen oli musiikillisesti nautittavaa.
Laulujen välissä kuulimme kahden tytön henkilökohtaisen todistuksen omasta uskoontulostaan. Jumalalle on kaikki mahdollista. Raamattu Instituutssa opiskeleva nuorimies mainitsi puheessaan, että Herra tahtoo yhdistää suomalaiset ja venäläiset. Meidän ei tarvitse pelätä toisiamme, koska rakkaus on vuodatettu sydämiimme Pyhän Hengen kautta. Voimme siunata toisiamme. Tulkkina toimi Päivi Kiteeltä.
Lopussa sikermä hebreankielisiä lauluja sytytti jo kuulijatkin mukaan laulamaan ja ylistämään Herraa. Tilaisuus päättyi yhteiseen rukoushetkeen. -Leena Kataja

1.11.2006 Seurakunnan nettisivut avattu.

Vihdoin on Tohmajärven Helluntaiseurakunnalla omat nettisivuset ja täällä voit nähdä mitä seurakunnassa tapahtuu. 

Ehdotuksia ja palautetta otetaan vastaan. -HM

 


Uutiset: 2015 2014 2013 2012 2011 2010 2009 2008 2007