Uutiset: 2015 2014 2013 2012 2011 2010  2008 2007

Tohmajärven Helluntaiseurakunnan uutisia 2009:

 Martti Surakan vierailu 13.12.


Onkamolaissyntyinen evankelista Martti Surakka vieraili jälleen kotipaikkakunnallaan sunnuntaina 13.12. Vesa Sallinen: Savenvalu & taivaskokemus

 Sunnuntaina 29.11.2009 Rääkkylän ex-koulutoimenjohtaja Vesa Sallinen vieraili seurakunnassa pitäen puheen, jossa käsitteli sekä savenvalun prosessia tehtäessä savesta kestävää astiaa, että myös kokemustaan Taivaan todellisuudesta. Katso puhevideo.


 Hämäläiset Japanista

 Sunnuntaina 15.11.2009 Pohjois-Karjalasta käsin kannatetut, Japanin lähetystyössä ahkeroinut mr & mrs Jaakko Hämäläinen olivat vierailulla. Asianmukaisesti kokouksen jälkeen syötiin lähetyslounas.


 Vieraita Valkovenäjältä

 Sunnuntaina 8.11.2009 kävi temppelillä kylässä kaukaisia vieraita; romaneja Valkovenäjältä Avainmedian "yhdelle vähimmistä"-työn merkeissä.


 Sadonkorjuujuhla venäläisittäin

"Sadonkorjuujuhlassa" sunnuntaina 25.10.2009 Lavrenchukien musiikkiperhe esitti korkeatasoista musiikkia. Mukana olivat myös venäläisveljet Andrei ja Dima, vastaten puhepuolesta Heikin tulkkaamaana.


 Paavo Järvinen Tohmajärvellä

Karismaattinen TV7-pastori Paavo Järvinen vieraili perjantaina 21.10.2009. Puheessaan Järvinen varoitti vakavasti uskovia Jeesuksen paluun aattohetkissä valvomattomuuden synnistä.


 Joensuun päiväpiiri kylässä

 Sunnuntaina 18.10.2009 Joensuun Helluntaiseurakunnan päiväpiiri teki vierailun Tohmajärvelle Juho Sainion johdolla pitäen kokouksen Saalem-tamppelissä.


 Evankelista Leena Kataja vieraili

Seurakuntamme aiempi, tuttu evankelista Leena Kataja vietti jälleen noin viikon vieraanamme, puhuen sunnuntain päiväkokouksessa (13.9.), lasten syksyn ensimmäisessä kerhossa tiistaina, keskiviikon Sana-ja rukousillassa, sekä torstain eSpecial-nettilähetyksessä. (Kuva kerhosta. LK oikealla, vasemmalla Eeva Kuronen ja "Miku" Ikonen).


 Jeesus on Herra -kokous


Venäjänmatkoillaan olleet Sirpa ja Juhani Hilpinen vierailivat myösTohmajärven Helluntaiseurakunnassa su 30.8.2009. Sirpa Hilpinen puhui vakavasti, mutta käytännöllisesti kokonaisvaltaisen ja kokosydämisen anteeksiantamisen tärkeydestä.

 Karavaanarien hengelliset treffit

Kiihtelysvaaran Hietajärven karavaanari-alueella pidettiin jälleen "Hengellinen päivä" seurakuntamme voimin, Aila ja Esko Nousiaisen johdolla. Päivään kuului mm virsikaraoke, josta kuva.

 Telttakokous-sarjat

Telttakokouksia pidettiin jälleen Kemiessä, Tuupovaarassa ja Uusi-Värtsilässä. Mukana olivat puhumassa ja laulamassa; Joosua-aktiolaiset, Martti Surakka, Anne "Kikkis" Mikkola, Ritu Ylipahkala, Vesa Sallinen jne. Päävastuun järjestelyistä hoiti Onni Ronkainen.

 Kesäleiri 2009


Kesäleiri 7-14 vuotiaille lapsille pidettiin 23-25.6. Pöllänlammen leirikeskuksessa aurinkoisissa säissä, yhtä ukonilmaa lukuunottamatta. Tänä vuonna teemana oli "rakas ihminen", josta pelien, uinnin ja muun mukavan ohessa kuultiin Jumalan Sanan pohjalta opetusta. Kuva viime illan näytelmästä.


 Hannu Kurosen muistojuhla to 18.6.

Eeva Kuronen kertoi vaikean sairauden murtamana menehtyneen miehensä Hannun viimevaiheista ja lohdutuksesta, jonka Jumala antoi 7.6. Tauno Rantalan välittämänä tulleen profetian kautta, että monet rukoukset tulivat kuulluiksi; rakkaansa on nyt siellä, Jumalan luona.


 Israel-ilta la 13.6

Marja-Liisa Turunen ja Hilkka Puputti kertoivat Fida-lähetysjärjestön tekemästä Davar Israel- ja juutalaistyöstä. 


 Rantalat ehtoollisjuhlassa su 7.6.


Pastori Tauno Rantala ja tri Raija Ahvenainen-Rantala vierailivat jälleen Tohmajärven Helluntaiseurakunnassa su 7.6.2009.

Stefanus-ilta pe 22.5.

Stefanuslähetyksen toiminnanjohtaja Juhani Huotari valotti vainotun seurakunnan tilannetta kokouksessa, jossa mukanaan oli myös Martti Hirn. 


 Vappu keidas 1.5.

Keidas -aikaa lähimmäiselle- tilaisuuksien lopettajaisjuhlaa tältä keväältä vietettiin vappuna 1.5.2009. Aurinkoinen sää valaisi makkaransyöjien ja simanjuojien mielet ulkosalla ja sisällä nautittiin kahvit sekä -sitä parasta- Jumalan Sanaa. 


 Nuortenleiri Vuorella 17-19.4.2009

Vuoren tilalla Kiteellä eli "Vuorella" pidettiin taas Tohmajärven ja Kiteen helluntaiseurakuntien yhteinen nuortenleiri, päävastuissa Tero Ojasalo ja Mikael Lappalainen. Soitto soi ja laulu raikas, lumi pöllysi peleissä ja Sana tuli tutuksi niin suomeksi kuin venäjäksikin.


 Pääsiäisen perhejuhla

Maanantaina, 2. pääsiäisäivänä, 13.4.2009 vietettiin Saalem-temppelissä perhejuhlaa, jossa vieraili mm Pyhäselän nukketeatteri.


 Karjala rukoili


Sunnuntaina 29.3.2009 vietettiin Karjala rukoilee-tapahtumasarjaan kuuluvaa yhteiskristillistä iltaa. Tilaisuuden juonsi Tohmajärven luterilaisen seurakunnan kirkkoherra Mikko Lappalainen (kuvassa keskellä), tapahtuman tarkoitusta ja aatetta valotti Esa Kosonen (oikealla). Rovasti Iivo Suvanto puhui aiheesta: "Rukous ortodoksisessa perinteessä."

Arto Valkeapää (vasemmalla) toimii Karjala rukoilee-suunnitteluryhmän sihteerinä.


 Ystävä-iltaEnsimmäinen laatuaan oli tilaisuus, joka järjestettiin kansainvälisen ystävänpäivän innoittamana. Meillä kristityillä kun on tosi Ystävä, Jeesus, jonka laista ei ole toista. 


 Iloisia espanjalaisvieraita

Veljet Pedro Reyes Castro ja Sisqueto vierailivat Saalem-temppelillä 25.1.2009. Kuultiin autenttista flamencoa ja Sanaa Sisqueton toimesta ja Pedro tulkkasi. 


  Olga & Andrei vierailivat


Pietarilainen pastoripariskunta Olga ja Andrei Bortjash vieraili seurakunnassa su 4.1.,  ke 7. ja to 8.1.2009. Torstain tilaisuus oli myös nähtävänä netissä eSpecial-ohjelmassa.Uutiset: 2015 2014 2013 2012 2011 2010  2008 2007