Tohmajärven Helluntaiseurakunnan uutisia 2012

Uutiset: 2015 2014 2013  2011 2010 2009 2008  2007


Joulujuhlassamme 16.12.2012 esitettiin mm mukaelma Tolstoin näytelmästä "Suutari Antin joulu" (kuva), alussa nähtiin ja kuultiin "Paimenten yösoitto" musiikkinäytelmä, useampia kerholaisten lauluja Tuula Tiaisen johdolla. Pastori HM Ojala piti puheen. Tilaisuuden juonsi evankelista Leena Kataja. Emännät tarjosivat päälle maukkaat puurot, sekahedelmäsopat ja kahvit.
Joulunodotuksen juhla pidettiin Joensuun päiväpiiriläisten vieraillessa 12.12.-12 klo 12 Tohmajärven Saalem-temppelissä. Tilaisuudessa puhuivat Sisko Martikainen, Sirpa Kuosmanen, Kaisu Matilainen ja Kauko Vehniäinen. Sirkka Pasanen lausui runon ja Juho Sainio soitti torvella parit joululaulut. Pastorit Vehniäinen ja Vilho Savolainen myös lauloivat ja soittivat.  Päälle syötiin syötiin joulupuurot.
Ossi ja Aija Pitkänen vierailivat pari vuoden tauon jälkeen taas seurakunnassamme sunnuntaina 9.12.2012.

Sana- ja rukousillassa ke 14.11.2012 puhuivat Pirkko Kyllönen sekä toistamiseen seurakunnassa vierailleet Alinda ja Henry Zitron Salosta.

Su 11.11.2012 Maija Kuurala ja Anna-Liisa Olán puhuivat isille ja isien lapsille. Lisäksi nähtiin Pyhäselän Majakka-nukketatterin esitys ja päälle syötiin Isänpäivän lähetyslounas. 
Leivänmurtokokouksessa su 4.11.2012 puhuivat Onni Ronkainen ja Vesa Sallinen.
Tilaisuuden 16.9.2012 juonsi Aija Eskelinen, alkurukouksen piti Onni Ronkainen. Puheenvuoron käytti Anna-Liisa Olán, joka siunattiin varhaisnuorisotyöhön seurakunnan pastorien ja vanhimpien toimesta. Pastori Hannu Mikael Ojala saarnasi.

Lähetyskokouksen 9.9.2012 juonsi ja päätöspuheen piti Sisko Martikainen. Myös Tuula Tiainen, Mirjami Vartiainen ja Tanja Jääskeläinen puhuivat.
Ehtoollistilaisuudessa 2.9.2012 Onni Ronkainen aloitti tilaisuuden ja Kari Salo julisti evankeliumia.Saalem-temppelin kattotalkoita pidettiin päivittäin elo- ja syyskuussa 2012 ja ne jatkuu jHs taas keväällä 2013.
Su 19.8.2012 oli tilaisuus Tohmajärven Saalem-temppelissä, jossa ukrainalaiset vieraat; pastori Peter Bevz, tyttärensä Irina ja poikansa Roman puhuivat Päivi Huttusen tulkkaamana. Reijo Kuurala aloitti tilaisuuden.

Lähetyssaarnaaja Eeva Peuhkurinen puhui Tohmajärven Saalem-temppelissä Sanan- ja rukouksen illassa 8.8.2012. Sisko Martikainen aloitti tilaisuuden.

Kolmen seurakunnan yhteinen ehtoollis- ja lähetysjuhla vietettiin 5.8.2012 Pohjois-Karjalan helluntaiseurakuntien lähetystyöntekijä Markku Ollikaisen Japaniin lähdön kunniaksi. Kiteen Vapaasrk:n tervehdyksen toi Olavi Huovinen ja Kiteen Helluntaisrk:n Paavo Hakala.
Kunnallisneuvos Marja-Liisa Tykkyläinen ja Helsingin Saalem-seurakunnan evankelista Riitta "Ritu" Ylipahkala pitivät viime kesäiseen tapaan tilaisuudet Värtsilän (26.7.) ja Tohmajärven (27.7.) Kesäteattereilla ja Saalem-Temppelissä (29.7.) seurakuntamme kutsumina.
Martti Immonen, vaimonsa Saaran kanssa, vieraili seurakunnassamme su 22.7. Tilaisuus oli poikkeuksellisesti klo 18. 
Evankelista Kari Salo Tampereen Hervannan Katuk appelista kävi ensimmäistä kertaa seurakunnassamme ke 18.7. ja piti vauhdikkaan ja karismaattisen illan, keskittyen sanomassaan Jeesukseen ja kokemuksiinsa Hänen seurassaan.

Kesäleiri pidettiin jälleen Pöllänlammen leirikeskuksessa 9-11.7. ja vaikka ilmat olivat tyypillistä Suomen suvea; sadetta ja aurinkoa vuoronperään, oli tunnelma leirillä huipussaan ja siunauksia koettiin, niin ruokiksella kuin raamiksellakin, puhumattakaan iltanuotio hetkistä...
Sunnuntaina 8.7. (juuri Pohjanmaalta palannut) Leena Kataja johti ja aloitti tilaisuuden, jossa puhuivat (jo tutut vierailijat) Sirpa ja Juhani Hilpinen.


Eripuolilta läntistä Suomea kotoisin olevista soittajista koostunut harmonikkaorkesteri Celesta vieraili Tohmajärvellä ja Värtsilässä Kesäteattereissa pidetyissä tilaisuuksissa.
- - - -

To 28.6. vietettiin naisteniltaa Sisko Martiskaisen mökillä ja mukana oli lähetystyöntekijä Eeva Peuhkurinen.

- - - -

Kristityt Gospel Riders motoristit  jyristelivät Tohmajärvellä ke 20 ja to 21.6. 7xSF tapahtumaketjun puitteissa Reijo Ruotsalaisen johdolla. Tilaisuudet olivat ke illalla luterilaisen Seurakunnan järjestämänä Kirkkoniemessä ja to Helluntaiseurakunnan organisoimana torilla.Koordinaattori Päivi Asikainen, Fidasta vieraili seurakunnassa su 10.6. lapsityön merkeissä. Evankelista Leena Kataja johti kokouksen ja Tanja Jääskeläinen luki Herran Sanaa.Su 13.5.2012 vietettiin keväistä lähetysjuhlaa, jossa muistettiin äitienpäivän sankareita mm Tuula Tiaisen lauluin. Lähetystyöntekijä Markku Ollikainen välitti terveiset Japanista ja myös Sanaa kokousväelle nettiyhteyden kautta.

- - -

Ke 9.5.2012 toi Veikko Riikonen diakuvien ja videoväläysten muodossa terveiset Isarelin matkaltaan mm srk:n rukouskohteesta Nasaret Illitistä.

- - -

Su 6.5.2012 seurakunnan leivämurtotialisuudessa vieraili ja saarnasi lähetystyöntekijä Hannu Lahtinen, tuoden mielenkiintoisia terveisiä eri puolilta maailmaa.

 - - -


Su 22.5.2012 vietettiin Marko Hagertin kastejuhlaa. Kastajana toimi Reijo Kuurala ja tilaisuudessa saarnasi Martti Surakka.

Lauantaina 14.4.2012 vietettiin seurakunnassa yhdessä Kiteen vapaitten seurakuntien kanssa avioliittopäivää otsikolla "avioliiton keväthuolto", Pirjo ja Vilho Savolaisen toimiessa huoltopäälliiköinä.


Pääsiäissunnuntain tilaisuudessa  8.4.2012. Riitta Tapaninen todisti, Hilve Väänänen toi terveiset Teneriffalta (jonne kertoi R. Curryn profetoimana "Jumalan yllätyksenä" päässeensä käymään) ja Leena Kataja puhui.


Amerikkalainen lähetyssaarnaaja Robert Curry vieraili seurakunnassa la-su 10-11.3. Mr. Curry on vieraillut Suomessa useasti vuosien aikana, mutta taisi olla ensimmäinen kerta Tohmajärvellä. (Puheet videoina: Lauantai - sunnuntai).

"Japani tsunamin jälkeen" oli aiheena lähetyssaarnaaja Reijo Blommendahlin vieralulla srk:ssa keskiviikkona 22.2. Kuultiin ja nähtiin traagisen onnettomuuden vaikutuksia ja myös Blommendahlin oma henkilökohtainen kokemus asiasta.
Laskiaisjuhla vietettiin sunnuntaina 19.2.2012 klo 11 alkaen.
Mukana olivat Juhani ja Sirpa Hilpinen sekä Lavrenchukin musiikkiperhe. Pidettiin pari tilaisuutta joiden välissä syötiin lähetyspäivällinen.
Vanhanajan tupakokous Eeva Kurosella Tohmajärven Tikkalan kylällä 12.2.2012. Evankelista Leena Kataja juonsi tilaisuuden, Eeva Kuronen käytti todistuspuheenvuoron, Anneli Varonen lausui miehensä Matin tekemän runon Paavalin elämästä ja evankelista Martti Surakka saarnasi.

Ke 1.2.2012 klo 19  Uusi Viini, Messiaaninen musiikkiryhmä Viipurista vieraili seurakunnassamme.


Pitkän linjan laulajaevankelista Rene Laulajainen palasi kuvioihin hiljaisuuden koulusta vedossa ja voitelussa vieraillessaan Saalem-temppelissä pe 27.1.2012.Puhetaltiointi ekumeenisen rukousviikon päätöstilaisuudesta Tohmajärven Saalem-temppelistä 25.1.2012. Tilaisuuden avasi paikallisen Helluntaiseurakunnan pastori Hannu Mikael Ojala, Evankelisluterilaisen seurakunnan pastori Antti Happonen ja Joensuun Ortodoksisensrk:n kirkkoherra Iivo Suvanto puhuivat. Aila Nousiainen, Maija Kukkonen ja Niilo Pitkänen rukoilivat.

Sunnuntain 22.1.2012 päiväkokous Tohmajärven Helluntaisrk:n Saalem-temppelissä. Onni Ronkainen puhuu oikeata asenteesta työhön ja sen tekemiseen ja Kiteen Helluntaisrk:n pastori Paavo Hakala saarnaa Isä meidän rukouksesta.
TM Riitta Koskinen vieraili su 8.1.2012 seurakunnassa, puhuen inhimmillisen kärsimyksen ongelman ymmärtämisestä Raamatun valossa. Tilaisuudessa musiikista vastasi Elämänliekit lauluyhtye Hilve Väänäsen johdolla.Uutiset: 2015 2014 2013  2011 2010 2009 2008 2007