Tohmajärven Helluntaiseurakunnan uutisia 2014:


Perinteinen Seurakunnan Joulujuhla vietettiin su 21.12.2014. Tilaisuuden alussa pastori Hannu Mikael Ojala sai siunata kaksi lasta Jeesuksen esimerkin mukaan ja lopuksi piti joulusaarnan, kerholaiset (vahvistuksineen) esittivät Joulun tapahtumat kuvaelmana siinä välissä. Kertojana toimi Pirkko Kyllönen ja laulut säesti Aulis Hämäläinen. Lopuksi emännät tarjosivat joulupuuroa ja muuta maistuvaa.


Evankelista Leena Kataja on ollut seurakunnan oto-evankelistana vuoden 2014 aikana useita noin 4 viikon jaksoja, julisten palavasti evankeliumia Kristuksesta, mutta kaihtamatta tarttua tarvittaessa myös erilaisiin käytännön töihinkään.Kirjailija Pekka Sartola kävi Keski-Karjalassa puhekierroksella 22.- 23.11.2014. Tohmajärven Saalem-temppelissä hän piti kaksi luentoa la 22.11. Aiheena kierroksella oli Ajankohtainen Israel ja Lähi-itä.


Henry Zitron vaimonsa Alindan kanssa vieraili jälleen seurakunnassa su 9.11.2014, laulaen ja julistaen Jumalan sanaa.


Evankelista Merja Salminen kävi ensimmäistä kertaa seurakunnassamme ke 5.11.2014 Sanan ja rukouksen illassa, kierrettyään päivällä kouluissa nukketeatterinsa ja parin avustajansa kera.


Tanja ja Mika Willberg Pohjanmaan Järviseudulta käsin kävivät su 2.11.2014 ehtoolliskokouksessa puhumassa ja "maata vakoilemassa", nuorisotyöntekijä kun oli laitettu hakuun kolmen Keski-Karjalan seurakunnan toimesta.Porilaisia ja haapajärveläisiä vieraita kävi meillä taas, kun Seppo Mäkipää tuli Venäjän matkalaistensa kanssa yöpymään Saalem-temppelille ja pitivät kokouksen su 26.10.2014.


Perjantai-iltana 10.10.2014 vietettiin nyt lajissaan ensimmäistä "Pyhän Hengen (odotus ja rukous-) iltaa", yhdessä Kiteen vapaitten seurakuntien ystävien kanssa. Ilta oli rohkaisevan antoisa, kun Jumalan Henki sai vaikuttaa vapaassa ilmapiirissä. 


Suur-Onkomo järven rannalla vietettiin Aulis Hämäläisen kastejuhla 2.9.2014. Kastajana toimi Reijo Kuurala.


Sopiva joukko seurakuntalaisia ym. teki retken pe 15.8.2014 Joensuun puolelle Ahvenlammen rannalle, jossa mm. naurettiin, laulettiin, keskusteltiin, rukoiltiin ja syötiin. Muutamat kävivät myös pulahtamassa lampeen pintaa syvemmälle... 


Lea ja Pauli Sannelvuo vierailivat seurakunnassamme su 20.7.2014.


Katrin ja Mikael Lappalainen toivat terveiset Itävallasta Lähetyskokouksessa su 13.7.2014.


Evankelista Martti Surakka puhui heinäkuun ehtoollistilaisuudessa sunnuntaina 6.7.2014.


Kesäkuun viimeisen sunnuntain Ylistys- ja kiitosjuhlassa Mirjami Vartiainen antoi Anna-Liisa Olánille lähtiäislahjat ja halaukset, viimeksimainitun siirtyessä srk:ien varhaisnuorisotyöstä takaisin opiskelun pariin.


Lastenleiri Pöllänlammella vietettiin 11-14.6. kolmen seurakunnan voimin (Kiteen-, Rääkkylän- ja Tohmajärven Helluntaisrk:t). Perjantaipäivän yllätys oli hevosajelu, jonka Onni Ronkainen heppansa kanssa lapsille tarjosi.


Tiistaina 3.6.2014 pidettiin ensimmäinen Lähde-toritapahtuma Tohmajärven torilla ja tarkoitus on jatkaa (ilmojen salliessa) heinkuun loppuun tiistaisin kyseistä toimintaa. Samaan aikaan Kunnallistalon edessä myös lauluryhmä lauloi. Torilla on talvikaudella 2013-14 ollut Teetupa-auto perjantaisin kahden viikon välein.


Äitienpäivän perhejuhlaa vietettiin su 11.5.2014. Leena Kataja juonsi, lapsiyhmä lauloi, Pirkko Kyllönen lausui runonsa, Aulis Hämäläinen esitti tekemänsä äitienpäivä-laulun ja Anna-Liisa Olán (kuvassa) saarnasi. Päälle nautittiin lähetyslounas.Tohmajärven Saalem-temppelissä pidettiin kolmen seurakunnan yhteinen Vappujuhla 1.5.2014. Puhuivat Reijo Kuurala (Tohmajärven Helluntaisrk), Paavo Hakala (Kiteen Helluntaisrk) ja Olavi Huovinen (Kiteen Vapaasrk). Profetioita tilaisuudessa välitti Pekka Nykänen.Pääsiäissunnuntain ylösnousemusjuhlaa vietettiin 20.4. Tilaisuudessa puhuivat evankelista Leena Kataja sekä pastori Hannu Mikael Ojala. Lauluryhmä lauloi Aulis Hämäläisen johdolla.Sana ja rukous-illassa 16.4. vieraili japanilainen Rumiko Itoo, jota Markku Ollikainen tulkkasi.Laulajaevankelistain Eija Merilän ja Leo Niemelän "Karjalassa kajahtaa"-kierros kävi Tohmajärvellä ke 9.4.2014. He viihtyivät koko loppuviikon temppelissä, yöpyen siellä, vaikka tilaisuudet olivatkin lähi-paikkakunnilla.
Evankelistojen haastattelut myös löytyy eSpecial.TV:n sivuilta.Pohjois-Karjalan helluntaiseurakuntien työntekijäpäivä pidettiin Saalem-temppelissä la 15.3.2014 suotuisassa ilmapiirissä. Raamattuopetusta antoi Ossi Pitkänen (ollen mukana puhumassa vaimonsa Aijan kanssa myös seurakunnan sunnuntain tilaisuudessa).Seurakunnan pitkäaikaisen jäsenen ja erityisesti lapsityössä toimineen, erityisopettaja Maija Kuuralan siunaus- ja muistotilaisuudet vietettiin Saalem-temppelissä lauantaina 1.3.2014.http://www.youtube.com/watch?v=q8agKWd81ak
Saalem-temppelissä pidetyn Musiikin ja Sanan illan lauluja, joita esittivät Allan Roth ja tätinsä Säde Roth sekä pastori Hannu Mikael Ojalan puhe löytyy tästä.Veikko Riikosen aloitteesta aloitti "Hunajakerho" toimintansa 11.2.2014 ja tarkoituksena on saada koottua mehiläispesän tuotolla varoja lähetystyöhön. Ensin vain täytyy koota se pesä... Onneksi innokkaita -nuoria ja vanhempia- kerholaisia löytyi.


Musiikkiperhe Lavrenchuk vieraili su 19.1.2014 Tohmajärven Saalem-temppelissä kahdessa tilaisuudessa. Ensimmäisessä Isä-Igor puhui poikansa Sevan tulkkaamana, toisessa tilaisuudessa musisoitiin koko (lähes) perheen voimin...Noora Hirvonen kertoi su 12.1.2014 Lähetysjuhlassa Organisaatio Mobilisaation Africa Trek-matkastaan powerpoint-esityksen kautta ja Leena Katajan kanssa eSpecial.TV:n haastattelussa.Tohmajärvellä pidetyn ja loppiaisena 2014 ratkenneen piparkakkutalo-kilpailun toisen palkinnon voitti Maarit Välitaipaleen Saalem-temppelillä tekemä jouluseimi-aiheinen teos.Uutiset: 2015  2013 2012 2011 2010 2009 2008 2007